Home Nederland GfK: Nederlanders liever meer tijd dan meer geld

GfK: Nederlanders liever meer tijd dan meer geld

21% van de Nederlandse bevolking heeft liever meer tijd dan meer geld. 9% is het hier volledig mee oneens. Er is geen verschil tussen mannen en vrouwen. Met uitzondering van de 15-19 jarigen, hebben alle leeftijdsgroepen t/m 60-plussers liever meer tijd dan meer geld. Bij de 15-19 jarigen is het aandeel eens/oneens even groot (14% eens versus 15% oneens). Dit blijkt uit een internationaal GfK onderzoek.

In China (41%), Brazilië (37%) en Argentinië (32%) zijn er veel meer mensen die meer tijd belangrijker vinden dan meer geld.

Kijken we naar de voorkeur voor ervaringen versus bezittingen dan vindt 36% van de Nederlandse bevolking ervaringen belangrijker dan bezittingen. 3% is het hiermee oneens. Iets meer vrouwen (39%) dan mannen (33%) geven hun voorkeur voor ervaringen. Alle leeftijdsgroepen geven een overduidelijke voorkeur voor ervaringen boven bezittingen.

In Mexico (57%), Argentinië en de VS (beide 53%) zijn de hoogste percentages die voorkeur geven aan ervaringen boven bezittingen.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Koopwoningen bijna 8 procent duurder

Bestaande koopwoningen waren in augustus 7,8 procent duurder dan in augustus 2016. De stij…