Kies je regio

Sport

 • Oud ADO-speler opgepakt voor diefstal van € 60 bij voetbalvereniging
  Ricky van den Bergh, oud voetballer van onder meer ADO Den Haag, Heracles Almelo en Sparta, is donderdagavond opgepakt door de politie. De voormalig middenvelder heeft 60 euro gestolen uit de kassa van zijn huidige amateurclub DHC. De Delftse vereniging heeft aangifte gedaan bij de politie en wil de speler voor het leven royeren. Volgens Van den Bergh had hij iemand gevraagd een stuk speelgoed voor hem kopen, maar had geen contant geld op zak waardoor hij een greep uit de kassa deed in de voetbalkantine. "Ik weet ook dat er camera’s hangen. Ik...Lees meer...
 • UPDATE: 'Moreno Rutten in beeld bij Go Ahead Eagles'
  Go Ahead Eagles wil zich op korte termijn versterken met verdediger Moreno Rutten van VVV-Venlo. De mandekker beschikt over een aflopend contract en mag zich dus verheugen op de interesse van de Deventenaren. De ploeg uit Deventer lijkt hiermee het vertrek van Sander Fisher op te vangen. Rutten speelt sinds 2015 in Venlo bij VVV, maar de club heeft laten weten zijn contract niet te gaan verlengen. De verdediger kwam in het verleden uit voor respectievelijk Willem II, Feyenoord en FC Den Bosch. Een eventuele overgang zou de derde aanwinst zijn voor Go Ahead...Lees meer...
 • Go Ahead heeft beet en haalt Tim Hölscher
  Go Ahead Eagles heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. De Deventenaren toonde eerder deze week al interesse in Tim Hölscher van FC Twente, maar heeft nu ook daadwerkelijk beet. De 22-jarige aanvallende middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen in de Adelaarshorst. De Duitser beschikte over een aflopend contract bij de Tukkers. [caption id="attachment_315060" align="alignright" width="165"] Foto: Erik Pasman[/caption] Hölscher begon zijn profcarrière bij het Duitse Gronau waarnaar hij in 2009 via FC Schalke 04 bij FC Twente neerstreek. In 2012 maakte de toen pas 17-jarige Duitser zijn debuut in het eerste elftal...Lees meer...

Advertentie

10% korting op alle moederdagcadeaus. Geldig van 14 april t/m 14 mei. 500x500

Economie

 • Ruim 1 miljard euro besteed bij Europese webwinkels
  Nederlandse consumenten kochten in 2016 voor ruim 1 miljard euro aan producten bij buitenlandse webwinkels binnen de EU. Dit is een groei van 25 procent ten opzichte van 2015. Consumenten kochten vooral kleding en schoenen. Dit meldt het CBS op basis van lopend innovatief big data onderzoek in samenwerking met...Lees meer...
 • Nederlandse maakindustrie bundelt krachten in Dutch-Man
  Met trots presenteren 20 ondernemingen in de Nederlandse houtwaren-, borstel- en kwastenindustrie zich als Dutch-Man, Dutch Manufacturing Association. Door het samengaan van de Vereniging HAS en de Vereniging van Nederlandse Borstelfabrikanten is het fundament gelegd om het imago en de zichtbaarheid van dit onderdeel van de Nederlandse maakindustrie te verbeteren. Van...Lees meer...

Ploumen naar G20 en Jordanië voor fatsoenlijk werk voor iedereen

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) brengt vandaag en morgen een bezoek aan Duitsland en Jordanië. In het Duitse Bad Neuenahr neemt ze deel aan de G20 conferentie Labour and Employment. Met hoog op de agenda de verduurzaming van waardeketens. De minister zal daarbij de nadruk leggen op het belang van fatsoenlijk werk. ‘Denk bijvoorbeeld aan een veilige werkomgeving, eerlijk loon of het uitbannen van kinderarbeid. Het is belangrijk dat we in deze productieprocessen stappen blijven maken. Zeker als je weet dat het al gauw om 450 miljoen banen wereldwijd gaat.’

Morgen vliegt Ploumen door naar Jordanië voor het World Economic Forum (WEF) in Amman. Belangrijk thema daar is het bevorderen van handel en investeringen voor meer werkgelegenheid in een regio die zwaar gebukt gaat onder de burgeroorlog in Syrië. Met het oog daarop heeft de minister zich sterk gemaakt voor meer exportmogelijkheden van Jordaanse bedrijven naar Europa zodra minstens 15 procent van hun werknemers uit Syrische vluchtelingen bestaat. Een eerste voorbeeld van succes is een onderneming die producten maakt voor de tuinbouwsector en deze nu ook uitvoert naar Spanje en Cyprus.

In Jordanie staat ook een bezoek aan de bloemenveiling op het programma. Om de bloemensector grotere kansen te bieden zal de minister een overeekomst tekenen voor een haaldbaarheidsonderzoek naar een nieuwe bloemenveling. Deze moet over faciliteiten beschikken waardoor bloemen langer hun kwaliteit behouden wat gunstig is voor een toename van de handel. Ploumen: ‘De Jordaanse bloemensector is vorig jaar maar liefst 20 procent gegroeid. Dat biedt perspectief op werk voor zowel de lokale beroepsbevolking als Syrische vluchtelingen.’ De landbouwsector is met 16.000 werkzame Syriërs hierin inmiddels koploper.

Nederland heeft zich de afgelopen jaren zeer ingezet voor groei van de economie en eerlijke banen tegen fatsoenlijke salarissen. Een ander voorbeeld hiervan is matchmaking tussen Syrische vluchtelingen, Jordaniërs en lokale bedrijven. Daarnaast steunt Nederland projecten voor onderwijs en de versterking van gastgemeenschappen om de opvang in de regio te verbeteren. In totaal heeft het kabinet hiervoor in 2016 en 2017 zestig miljoen euro uitgetrokken.

Geen reacties meer mogelijk.

Cultuur

 • Nationaal muziekproject zet nieuw kinder-cultuurplatform in de kijker
  Kinderen Goedgekeurd, het nationaal cultuurplatform voor en door kinderen, start officieel in Nederland. Mét als spectaculaire aftrap meteen een gloednieuwe show met kinderen, waarvoor jonge podiumtalenten zich kunnen inschrijven. De première daarvan staat gepland op zondag 25 maart 2018 in de prestigieuze Koepel van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) in Amsterdam. Na België start Kinderen Goedgekeurd vandaag in Nederland met muziekateliers en muzikale workshops voor kinderen. Dankzij het succes van onder meer het Nationaal Muziektheater, schoolvoorstellingen...Lees meer...
 • Veel talent op Baroeg Open Air 2017
  Het gratis festival Baroeg Open Air maakt vandaag de namen bekend voor de Talent Stage. Het gaat om de folkpunk band Drunken Dolly, deathmetal band Inferum en de thrashmetal band The Devil’s 3rd. Zaterdag 9 september vindt Baroeg Open air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Eerder werden onder andere al Dool, De Likt en Dog Eat Dog aangekondigd. Baroeg Open Air presenteert als eerste de...Lees meer...
 • Recent ontdekte teksten van Lennaert Nijgh én meer in uniek theaterconcert
  Op dinsdag 28 november 2017, precies 15 jaar na het overlijden van één van Nederlands grootste tekstdichters gaat in Haarlem in première‘ Een tip van de sluier’: een uitgebreide reeks theaterconcerten over het leven en rijke oeuvre van Lennaert Nijgh. Bijzonder daarbij is dat er onlangs in het Literatuurmuseum in Den Haag teksten van Nijgh zijn gevonden die door een aantal vooraanstaande Nederlandse componisten van muziek voorzien zullen...Lees meer...