Home Nederland Belastingdienst kijkt tevreden terug op aangifteperiode

Belastingdienst kijkt tevreden terug op aangifteperiode

Feiten en cijfers aangifte inkomstenbelasting over 2016De Belastingdienst heeft in de aangifteperiode voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 tussen 1 maart en 1 mei ruim 8,7 miljoen aangiften binnen gekregen. Dat aantal is vergelijkbaar met eerdere jaren. Op de laatste dag ontving de Belastingdienst nog 288.173 aangiften. Van de binnengekomen aangiften kwam 99% online binnen, waarvan 4% via de App Aangifte 2016.

Stabiele systemen

De Belastingdienst kijkt tevreden terug op het verloop van de afgelopen aangifteperiode. Alleen op de eerste dag van de aangifteperiode, 1 maart, ontstond drukte op de website waardoor mensen gevraagd werd om op een later tijdstip terug te komen. De uitbreiding van de systemen van een zogenaamde vierbaans- naar een zesbaanssnelweg heeft zijn vruchten afgeworpen.

Hulp bij aangifte

Ook dit jaar heeft de Belastingdienst weer in samenwerking met veel verschillende partners op 32 locaties hulp bij aangifte geboden. 65.000 mensen maakten hier gebruik van.

Bij de Belastingtelefoon kwamen tussen 1 maart en 1 mei 850.000 telefoontjes binnen, dat zijn er aanzienlijk minder dan voorgaande jaren. Het aantal berichten dat via de Twitter en Facebookpagina bij de Belastingdienst binnen kwam is ongeveer gelijk aan vorig jaar: 5.500 in totaal.

Berichten

De Belastingdienst is al begonnen met het opleggen van voorlopige en definitieve aanslagen voor mensen die hun aangifte voor 1 april indienden. Zij krijgen voor 1 juli bericht. Daarnaast spant de Belastingdienst zich in om ook iedereen die voor 1 mei aangifte heeft gedaan voor 1 juli te berichten.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Van Veldhoven ontvangt plannen voor duurzaam Nederland

De plannen voor een duurzame, circulaire economie in Nederland in 2050 zijn vandaag versch…