Home Nederland Start officiële zwemseizoen: eerste blauwalg gesignaleerd

Start officiële zwemseizoen: eerste blauwalg gesignaleerd

Op 1 mei start het zwemseizoen en in de Klinkenbergerplas in Oegstgeest is de eerste blauwalgsoort al gesignaleerd. De kans op warm weer stijgt en mensen en (huis)dieren zoeken verkoeling in en aan het water. Maar welke zwemplekken zijn veilig? Waterschappen hebben de Zwemwater-app ontwikkeld met gegevens van 800 zwemlocaties.

De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers, maar ook honden, gezond-heidsklachten opleveren. De Zwemwater-app geeft bij elke officiële zwemlocatie een positief of negatief zwemadvies.

Waterschappen en Rijkswaterstaat onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties. Samen met de omgevingsdiensten bepalen de provincies of een zwemplek veilig is.

Veilige zwemlocaties
In de Zwemwater-app kunnen zwemliefhebbers informatie opvragen over 800 zwemlocaties in Nederland. Door de app te raadplegen kunnen mensen naast het zwemadvies onder meer zien hoeveel parkeerplekken de locatie heeft of er horecagelegenheden aanwezig zijn en hoe de locatie het beste is te bereiken.

Zwemwater-app
De gegevens van de Zwemwater-app komen van de website zwemwater.nl, waar altijd de meest actuele informatie beschikbaar is.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Overzicht risico’s voor de overheidsfinanciën door Brexit

De uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, de Brexit, kan gevolgen voor de Neder…