Home Gelderland Achterhoek VVV kruipt door het oog van de naald op de Vijverberg. De Graafschap speelt met 1-1 gelijk tegen VVV

Trainer Maurice Steijn:”De Graafschap was de betere partij”
Wat voor een beter compliment kun je krijgen voor je ploeg als de trainer van de tegenpartij na afloop toegeeft, dat ze met knikkende knieën naar Doetinchem waren gekomen en dat ze achteraf blij waren met een punt. Voor trainer Jan Vreman van de Graafschap zal dit onwaarschijnlijk als muziek in de oren geklonken hebben. Maar toch was hij ook niet tevreden. Hier had namelijk een overwinning in gezeten. Toch was hij best wel trots op zijn ploeg. Ze hebben van het begin tot het eind die strijd geleverd die hij zo graag weer op de Vijverberg terug wil zien. Voor de derde periode was het dan ook goed geweest als deze drie punten in Doetinchem waren gebleven.

De wedstrijd begon niet goed met in de 5e minuut een gele kaart en penalty tegen voor Edwin Linssen. “Ach, die Platje was iets sneller dan mij en ja, ik raakte hem heel iets aan, maar om daar nou een penalty voor te geven?” Platje dacht daar iets anders over en schoot koelbloedig de 0-1 in. Zo gingen de spelers en de 4387 toeschouwers de rust in.

Na rust kwamen de zebra’s weer furieus uit de startblokken en lieten ze de Venloënaren alle hoeken van het veld zien. Maar een goal viel nog niet. Het duurde tot de 52e minuut tot van Ewijk in een rommelige situatie voor het doel van VVV als laatste de bal raakte en het publiek op de banken kreeg voor de 1-1.

20150217_215733 (Custom)Toen de 90 minuten op het scorebord stond en de vierde official aangaf, dat er nog vier minuten extra speeltijd kwam, begon het slotoffensief van de blauwwitten. Bij een sprong met Vincent Vermeij kreeg de keeper de bal niet klem en viel de bal voor de voeten van Jerry van Ewijk…doelpunt. De scheids wees naar de middenstip, de muziek klonk door het stadion en op het scorebord knipperde de tekst “goal!!!!”. Het publiek was in extase, tot het moment dat de scheidsrechter het doelpunt alsnog afkeurde. Direct daarna floot hij de wedstrijd af en was het feestje meteen weer over.

Hulde voor Jan Vreman, die het D’ran gevoel weer terug krijgt met deze jonge ploeg. Man of the match was de jonge verdediger uit Winterswijk Bart Straalman.

De Graafschap – VVV-Venlo 1-1

Arbiter Richard Martens | Toeschouwers: 4.387

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Melvin Platje (5′, str.), 1-1 Jerry van Ewijk (52′)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Vlatko Lazic, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan; Kristopher Vida, Edwin Linssen (77′ Lion Kaak), Jordan Garcia-Calvete (67′ Santy Hulst), Karim Tarfi; Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk.

Opstelling VVV-Venlo: Niki Mäenpää; Guus Joppen, Jerold Promes, Vitalijs Maksimenko, Abdelaziz Khalouta, Melvin Platje (80′ Medy Elito), Gianluca Nijholt, Selman Sevinc (85′ Jeffrey Altheer), Ramon Voorn, Vito van Crooy (90+4′ Rodney Sneijder) en Robin Buwalda.

Gele kaart(en) De Graafschap: Linssen (4′), Vermeij (41′), Kaak (90+1′)

Gele kaart(en) VVV-Venlo: Van Crooy (57′), Nijholt (90+2′)