Home Limburg Heuvelland Seizoen MVV voorbij na teleurstellend verlies bij Fc Oss

Seizoen MVV voorbij na teleurstellend verlies bij Fc Oss

MVV MaastrichtMVV Maastricht kan zijn pijlen gaan richten op het nieuwe seizoen. Na het teleurstellende verlies met 2-1 in en tegen FC Oss is dat de bittere conclusie.

Na het 3-3 gelijkspel tegen Fortuna Sittard wist MVV wat het te doen stond in Oss tegen de plaatselijke FC, winnen! Alleen de drie punten zouden de Maastrichtse ploeg in de strijd houden om die felbegeerde nacompetitie plek. Danny Schreurs had na de goeie invalbeurt tegen Fortuna waarin hij twee keer scoorde weer een basisplaats gekregen van trainer Ron Elsen ten koste van de zieke Sven Braken.

MVV had eigenlijk in de eerste helft weinig antwoord op het betere spel van de thuisploeg. Ondanks dat FC Oss op de voorlaatste plek staat in de Jupiler League was de thuisploeg in de eerste 45 minuten de betere ploeg. De ploeg kwam in de 11e minuut ook op voorsprong door een doelpunt van Dennis Janssen. MVV had er eigenlijk weinig antwoord op. Behalve een grote kans van Danny Schreurs die alleen voor de doelman faalde, waren het alleen afstandsschoten waar de Maastrichtse ploeg gevaarlijk mee kon zijn. Op het moment dat de aanwezige toeschouwers ( ongeveer 300 ) al op weg waren naar het kopje koffie of biertje kreeg MVV in de laatste minuut van de eerste helft nog een hoekschop. Antonio Stankov vond de achterstand maar niks en kreeg  de bal op zijn hoofd en tekende zo de gelijkmaker aan, 1-1.

Na de rust ging MVV op jacht naar de drie punten. Kansen kwamen er wel maar de voorsprong bleef uit. In de laatste minuten ging de ploeg van Ron Elsen alles of niets spelen maar ook dat leverde niks op. Fc Oss wist uit de counter wel een aantal keren nog gevaarlijk te zijn en het was dan ook de thuisploeg die, ietwat onverdiend, op een 2-1 voorsprong kwam via uitblinker Maletic. Daarna had MVV geen tijd meer om deze achterstand om te buigen.

Door dit verlies zit het turbulent seizoen erop voor MVV en kan de Maastrichtse ploeg gaan bouwen aan het team voor het nieuwe seizoen……..