Home Limburg Heuvelland MVV en Fortuna delen de punten in een spectaculair duel

MVV en Fortuna delen de punten in een spectaculair duel

MVV-FortunaIn een spectaculaire en spannende derby hebben MVV Maastricht en Fortuna Sittard de punten gedeeld. In een goed gevulde Geusselt werd het na een 0-2 ruststand en een 1-3 tussenstand voor de gasten uit Sittard, in de laatste tien minuten nog 3-3 via twee doelpunten van Danny Schreurs. Hiermee blijven beide teams in de race om een plek die recht geeft op nacompetitie voetbal.

Beide teams wisten heel goed wat op het spel stond vrijdagavond. Bij een overwinning zou men een grote stap zetten naar “een toetje” die de nacompetitie heet. Dat was te merken vanaf de eerste minuut want beide elftallen vochten voor iedere grasspriet. De eerste twintig minuten ging het spel op en neer en waren beide teams aan mekaar gewaagd. Fortuna werd hierna sterker en dat resulteerde zowel in de 20e als ook in de 26e minuut in twee identieke doelpunten. Turan gooide de bal vanaf links hoog voor het doel van MVV en net zo vaak kon spits Khalouta er zijn hoofd tegen krijgen en achter doelman Castro van MVV koppen, 0-2. Hierna had vooral Fortuna het betere van het spel en kon vooral de Maastrichtse ploeg blij zijn dat men met die 0-2 ging rusten.

Na de rust kwam MVV heel anders uit de kleedkamer. Men wist dat als men niet uit ander vaatje ging tappen door Fortuna naar de slachtbank werd geleid. Dit resulteerde vlak na rust in de 49e minuut al in de aansluitingstreffer van Marco Ospitalieri. Trainer Wil Boessen van Fortuna gaf na afloop in de persconferentie aan dat hij twijfels had bij de geldigheid van dat doelpunt i.v.m.dat de MVV-speler in buitenspelpositie stond. Maar scheidsrechter Kamphuis, die een voortreffelijke wedstrijd floot, was de baas op het veld en die keurde het doelpunt goed.

MVV ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar net op het moment dat iedereen dacht dat de 2-2 in de lucht hing scoorde Fortuna uit een counter de 1-3 via Jeffrey Vlug in de 56e minuut. Voor velen was dit de genadeklap behalve voor de spelers van MVV. Want de ploeg ging alles of niets spelen dat in de 80e minuut na een hoekschop van Secerovic door invaller Danny Schreurs tegen de touwen werd gekopt en de 2-3 op het scorebord zette. Zes minuten later was het wederom Schreurs die alles wat MVV was door het dolle maakte, want uit een identieke situatie, al was het nu een vrije trap van Secerovic, was het nog een keer Danny Schreurs die de bal schitterend inkopte. De gelijkmaker was een feit.

In een kolkende Geusselt ging daarna vooral Fortuna toch nog op zoek naar de winnende treffer, maar vooral doelman Castro van MVV hield de Maastrichtse ploeg op de been. Maar gescoord werd er niet meer en beide teams gingen redelijk tevreden met het resultaat van het veld. De trainers waren achteraf beiden heel tevreden over hun team en werd er maar één conclusie getrokken. De laatste twee wedstrijden winnen en hopen dat de concurrenten punten verspelen. En dan maar kijken of Fortuna en MVV mekaar nog een keer tegen komen in de nacomeptitie.

MVV begint aan die klus Paasmaandag in de uitwedstrijd tegen FC Oss, Fortuna Sittard krijgt Almere City op bezoek. Aanvang beide wedstrijden om 14.30 uur.