Home Gelderland Achterhoek De Graafschap gaat met drie punten aan de haal, punt.

De Graafschap gaat met drie punten aan de haal, punt.

De vierde periode blijft spannend.

In een goed gevulde Vijverberg deed de Graafschap wat het moest doen; drie punten halen tegen MVV.
Met 2-0 eindstand op het scorebord zou je zeggen: “niets aan het handje”. Maar de werkelijkheid was anders;
Ok, de Graafschap begon met een prima instelling aan de wedstrijd: dit is ons stadion, dus de punten blijven in Doetinchem!
Dit resulteerde in de 8e minuut op een prima dieptepass op Bryan Smeets, die op zijn beurt topscoorder Pjotr Parzyszek weer
vrij voor de keeper zette. De Pool had zoveel tijd en ruimte, dat ie eerst nog even ze z’n vrouw kon bellen om het fototoestel
in aanslag te nemen en om vervolgens zijn beheerst ingeschoten goal vast te leggen. En wat krijg je dan op 2e paasdag: MVV was dus
even van de leg en de Graafschap baas in eigen stadion. Misschien een beetje te overmoedig geworden, want vervolgens oogde de Graafschap slap en werd er waarschijnlijk gedacht dat wel vanzelf zou gaan. De Maastrichtenaren namen stukje bij beetje het heft steeds meer in handen en creëerde ongeveer elke twee minuten een kansje; spits Thomas Verheydt mistte, linksbuiten Schroijen werd met een mooie sliding van Diemersafgetroe fd en keeper Bednarek bokste een vrije trap van Alessandro Ciranni uit de kruising. Het fluitsignaal voor de rust kwam mooi op tijd voor de Doetinchemmers. Na rust hetzelfde verhaal: het was MVV dat aandrong, niet super gevaarlijk en de Graafschap, tja, die
deden ook mee…. Over en weer wat speldenprikjes, maar dat was het dan ook. De spannendste minuten waren wellicht de laatste 5 minuten,
waarbij MVV zeker wel 2x dicht bij een doelpunt was, maar Bednarek de Graafschap-goalie, behoedde de thuisploeg voor een tegengoal.
Een perfecte counter in de 4e minuut van de blessuretijd en de ingevallen Daryl van Mieghem schoot de bal perfect langs keeper Bo Geens: 2-0.
De Graafschap haalde dus wederom een hoog rendement uit de sporadische kansen en heeft dus nog steeds kans op een prijs dit seizoen, d.w.z.
winnaar van de vierde periode. Vrijdag spelen ze uit tegen Almere City en de andere grote kanshebber SC Cambuur (de oude club van trainer
Henk de Jong) speelt thuis tegen RKC uit Waalwijk. Kieken wat ut wordt.

De Graafschap – MVV Maastricht 2-0

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 10.623

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Piotr Parzyszek (8.), 2-0 Daryl van Mieghem (90+4.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Cicek (77. Will); Diemers, Smeets (89. El Jebli), Kaak; Parzyszek en Van den Hurk (68. Van Mieghem).

Opstelling MVV Maastricht: Geens; Ciranni, Kuipers, Pereira, Labylle (76. Luis Pedro); Ippel, Nys, Nwakali (82. Gijzen), Schroijen; N’Koyi en Verheydt (70. Güvenç).

Gele kaart(en) De Graafschap: Nieuwpoort (53.), El Jebli (90+1.)

Gele kaart(en) MVV Maastricht: Kuipers (61.)