Home Limburg Heuvelland FC Den Bosch wint van MVV Maastricht

FC Den Bosch wint van MVV Maastricht

Den Bosch MVV 5Het was vrijdag avond en eindelijk weer Jupiler League avond na een voetbal loze week i.v.m. interland voetbal van het Nederlands Elftal. MVV Maastricht mocht deze avond op bezoek bij FC Den Bosch in hun strijd op zoek naar de oh zo belangrijke 3 punten voor de geplaagde ploeg van trainer Ron Elsen die het moeilijk heeft in deze competitie. Ook voor MVV-speler Niels Vorthoren was dit een speciale wedstrijd daar hij vroeger bij de plaatselijke FC Den Bosch heeft gespeeld.

Bij FC Den Bosch was voor de wedstrijd het gesprek van de dag de interne strubbelingen tussen trainer Ruud Kaiser en 2 van spelers namelijk Anthony Lurling en Erik Kwekel waarbij laatst genoemde uit de selectie was gezet. Deze wedstrijd kwam moeilijk opgang omdat beide teams een beetje afwachtend aan de wedstrijd begonnen. Het zou duren tot de 39ste minuut voordat de eerste kans van deze wedstrijd te noteren viel nadat Barry Maguire met een fraaie steekbal spits Edoardo Ceria alleen op MVV doelman Jo Coppens afstuurde maar tot grote verbazing van alles wat aanwezig was in het stadion miste Ceria deze grote mogelijkheid op de 1-0.

Hierna kwam ook MVV Maastricht iets beter in de wedstrijd en krijgen ook zij de eerste mogelijkheid op een treffer maar Ronald Hikspoors zag zijn kopbal in de handen van de doelman van FC Den Bosch belanden waardoor het nog steeds 0-0 bleef in stadion “De Vliert”. Tot de rust hobbelde het wedstrijd beeld wat op en neer waarbij er voor beide ploegen geen grote kans meer kwam op een doelpunt en ging men rusten met een 0-0 stand waarbij het publiek de grote verliezer was in deze tot nu toe zeer matige pot.

Na de thee pauze zo het FC Den Bosch zijn dat meer en meer de wedstrijd naar zich toe zou gaan trekken en hierdoor meer aansprak mag maken op de overwinning dan MVV Maastricht. Het zou in deze wedstrijd nog 10 minuten duren voordat FC Den Bosch op een 1-0 voorsprong kwam door Barry Maguire die na een lange ingooi de bal verlengde en deze zo achter doelman Jo Coppens deed belanden.

Je merkte dat trainer Ruud Kaiser zijn ploeg en dan met name aanvoerder Anthony Lurling had gewezen op hun te korte inzet in de wedstrijd want Lurling ging als een speer over het veld om zijn ploeg bij de hand te nemen en de drie punten hier in Den Bosch te houden. Het zou dan ook niet lang duren voordat Anthony Lurling de volgende kans kreeg op een doelpunt van FC Den Bosch maar zijn schot werd te hoekschop getikt door MVV-keeper Jo Coppens.

Het wedstrijd beeld in de tweede helft was nu dus duidelijk in het voordeel van de Brabanders gedraaid en kregen via spits Jordy Thomassen de volgende kans maar zijn schot op doel ging voorlangs waardoor het 1-0 bleef. FC Den Bosch zou dan toch via Barry Maguire na een steekbal door het centrum van Anthony Lurling op een 2-0 voorsprong gaan zetten in de 70ste minuut waarmee hij de wedstrijd op slot leek te gooien.

MVV Maastricht regde zich nog een maal de rug om hier toch nog met een puntje weg te gaan en maakte via Ronald Hikspoors nog de 2-1 maar helaas voor de ploeg uit Maastricht duurde de wedstrijd nog maar 10 minuten en was dit te kort om nog de 2-2 op het scorebord te brengen en mochten zij met een nederlaag terug keren naar Maastricht. Volgende week mag MVV Maastricht opzoek naar drie punten thuis in de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard.

Foto’s (c) Bert van Berkum

Laad meer Heuvelland

Superstart van Superboeren in 2020!

De superboeren kennen in 2020 een superstart! 9 punten uit 3 wedstrijden; een ongekende lu…