Home Noord-Brabant Eindhoven MVV verliest van FC Eindhoven

MVV verliest van FC Eindhoven

MVV - Fc EindhovenVrijdagavond speelde MVV de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven, dat derde stond in de ranglijsten. Het beloofde een zware avond te worden voor de ploeg van Ron Elsen. Toch zou het de ploeg uit Maastricht zijn, die het sterkst uit de kleedkamer zou komen. Na 19 minuten spelen was al de eerste mogelijkheid in de wedstrijd voor MVV, maar het leverde geen doelpunt op.

Naar mate de tijd vorderde kreeg ook Eindhoven een kans, maar Roald van Hout kon deze mogelijkheid niet benutten voor de ploeg uit de lichtstad. MVV zou dan toch op voorsprong komen; Nadat Jordy Croux goed druk zette en een goede voorzet gaf, was het aanvaller Davy Brouwers die de 1-0 binnen schoot. Tot de rust golfde het spel een beetje op en neer, maar er kwamen voor beide ploegen geen grote kansen om te scoren. De rust werd daarom bereikt met een 1-0 stand in het voordeel van de Maastrichtenaren.

Schijnbaar was het bij FC Eindhoven toch nog niet helemaal door gedrongen dat ze een tandje bij moesten zetten wilden ze in Maastricht met resultaat weg gaan, want de eerste kans na de pauze was voor de thuisploeg. Helaas voor MVV schoot Bryan Smeets een bijna niet te missen kans ruim naast het doel en bleef het 1-0. Na 5 minuten in de tweede helft zou het dan toch FC Eindhoven zijn dat de stand op 1-1 bracht. Door een afstandsschot van Joey Sleegers zou de bal via de binnenkant van de paal achter MVV-keeper Jo Coppens belanden. Toch zou MVV zich hierdoor niet van de kaart brengen want enkele minuten later was het wederom Davy Brouwers die de volgende kans kreeg, maar zijn kopbal belandde aan de verkeerde kant van de paal en het bleef dus 1-1 op het scorebord.

Het zou FC Eindhoven zijn dat een geweldige kans op de 1-2 kreeg, maar nadat Jens van Son en de rest van de ploeg van Jean-Paul de Jong dacht aan een penalty, was het de scheidsrechter zijn diegewoonweg liet doorvoetballen.

Helaas voor de ploeg van trainer Ron Elsen en het publiek in Maastricht zou het dan toch FC Eindhoven zijn dat op 1-2 ging komen nadat Fries Deschilder MVV-keeper Jo Coppens had omspeeld en de bal in het lege doel schoot. Hierdoor bleef de ploeg uit Maastricht met 0 punten achter in stadion ‘De Geusselt’ en mogen zij over twee weken opzoek naar de drie punten in de derby tegen Fortuna Sittard.