Home Limburg Heuvelland MVV wint met 2-0 van Brazilianen

MVV wint met 2-0 van Brazilianen

MVV MaastrichtIn een Jupiler League loos weekend oefende MVV donderdagmiddag om half drie in Maastricht tegen het uit Brazilië afkomstige Sociedade Esportiva do Gama. Deze club uit het derde niveau van Brazilië maakt komende weken een rondreis door Europa en na de oefenwedstrijden tegen Charleroi en AA Gent uit België streek deze ploeg neer in de omgeving van Maastricht en zocht men een tegenstander uit de Jupiler League om wedstrijdritme te houden. Deze vonden ze meteen bij de ploeg uit Maastricht.

Bij de ploeg uit de stad Gama (bekend van de club Vasco da Gama, de oude club van voormalig PSV-er Romario) liep geen speler rond die het niveau van de gemiddelde Jupiler League club op een hoger niveau kon tillen. MVV gebruikte deze oefenwedstrijd om enkele jongens die in de competitie weinig tot nog niet gespeeld hadden ook wat wedstrijdritme te geven.

Doordat twee spelers van MVV ontbraken wegens interland verplichtingen (Hawbir Moustafa onderweg met Irak en Gianluca Maria met Kaapverdië) en enkele vaste waarden (Kjell Knops, Stef Peeters en Alessio Alesi) last hadden van kleine pijntjes of zelfs gewoonweg rust kregen (Jo Coppens), kregen de normaal op de bank zittende spelers (Wilmilio Vink, Dalian Maatsen, Jesse Wijnen en Hobie Verhulst) kans om zich te bewijzen in deze wedstrijd.

Aangezien van het vroege tijdstip was er weinig volk op deze wedstrijd afgekomen maar de mensen die waren gekomen zagen een open wedstrijd waarin MVV het meeste balbezit en de beste kansen had.

Vlak voor de rust was het Ronald Hikspoors die na de voorzet van Jordy Croux de bal achter de Braziliaanse keeper kopte en hiermee MVV op 1-0 bracht. Na de rust zou de ingevallen Sven Braken na een voorzet van Marco Ospitalieri nog de 2-0 binnen schieten en hiermee de wedstrijd op slot gooien. Een verdiende winst van MVV, maar de echte winst was er voor de reservespelers van MVV.