Home Limburg Heuvelland MVV doet zichzelf tekort in derby tegen VVV

MVV doet zichzelf tekort in derby tegen VVV

MVV MaastrichtHet is vrijdagavond dus tijd voor de Jupiler League na een voetbal loze week door de interlands van het Nederlands elftal. In Maastricht maakt men zich op voor de volgende derby van Limburg tegen VVV-Venlo. Daar waar de ploeg uit Maastricht de vorige Limburgse derby van twee weken geleden van Roda JC verloor ging men vanavond opzoek naar eerherstel in de thuiswedstrijd tegen VVV, en hoe!

MVV begon erg sterk aan de wedstrijd en overrompelde VVV vanaf de aftrap compleet met aanvallend voetbal. Dit resulteerde na slechts 40 seconden al tot de eerste kans van de thuisploeg voor Mark Veldmate, die de voorkeur had gekregen boven Sven Braken, die via een hakje achter het standbeen de bal aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen.
De volgende kans voor MVV zou snel volgen. Voordat VVV goed en wel in de wedstrijd was gekomen, want nog geen 2 minuten later was het wederom Mark Veldmate die na een goed opgezette aanval met Bryan Smeets de volgende kans voor MVV miste.

Hierna golfde het spel iets op en meer en kreeg ook VVV iets meer grip op de wedstrijd maar toch zou het MVV zijn die opnieuw via Veldmate de volgende kans kreeg na 15 minuten spelen, maar wederom geen doelpunt zou opleveren. Met drie grote kansen op een doelpunt in 15 minuten spelen was het MVV dus dat heel duidelijk maakte aan de fans en de tegenstander VVV dat er hier vanavond niks was te halen voor de Venlonaren.

Het zou VVV niet lukken om onder de druk van MVV uit te komen want na 20 minuten was het de van KRC Genk gehuurde Jordy Croux die na een lange bal van Kjell Knops vrij richting doelman Danny Wintjens van VVV kon gaan maar zijn bal breed richting de vrij staande Mark Veldmate was niet hard genoeg waardoor de verdediging van VVV op tijd was om de bal te onderscheppen.

VVV-Venlo zou zijn eerste kans van de wedstrijd krijgen na 28 minuten spelen maar de van Fortuna Sittard overgekomen Abdelaziz Khalouta zag zijn schot over het doel van MVV verdwijnen. De volgende kans voor de bezoekers zou snel volgen doordat een ingooi werd verlengt door opnieuw Khalouta werd de uitgekomen keeper van MVV, Jo Coppens, bijna verrast maar gelukkig voor MVV en het thuispubliek kon hij zich nog net op tijd herstellen waardoor het nog steeds 0-0 bleef.

In een verder rustige derby ten opzichte van de wedstrijd tegen Roda JC was het MVV-speler Stef Peeters die de eerste gele kaart kreeg van de wedstrijd omdat hij commentaar gaf op de leiding. Hierna pakte MVV weer het initiatief naar zich toe en zou Bryan Smeets de volgende kans ruim naast schieten voor de ploeg van trainer Ron Elsen.
Vlak voor de rust dacht MVV op 1-0 te komen door Mark Veldmate echter zijn kopbal werd duidelijk voor het publiek met de hand van een VVV-speler uit het doel gehouden en zou je dus zeggen penalty voor MVV en minstens een gele kaart maar het arbitrale kwartet was dit duidelijk ontgaan en wuifde het protest van MVV weg waardoor het 0-0 zou blijven. Met bijna 45 minuten spelen en dus rust was het VVV dat nog een kans zou krijgen maar uit de corner kopte de mee opgekomen centrale verdediger Pim Balkenstein naast het doel van MVV.

Dit was de allerlaatste kans van de eerste helft en zochten beide ploegen de kleedkamers op, waarbij zeker het publiek en de thuisploeg het gevoel hadden dat ze meer verdiend hadden.

Na de rust ging de Maastrichtse ploeg verder waar het voor de rust gebleven was want MVV bleef de sterkste ploeg in deze wedstrijd. De tweede helft was net een paar tellen oud of een inzet van Stef Peeters zou voorlangs draaien en op een haar na het doel van VVV missen. De volgende kans voor de thuisploeg zou snel volgen na een goed opgezette aanval van centrale verdediger Nick Kuipers en Bryan Smeets was het Jordy Croux die de bal over het doel zou schieten.

Iedereen in Maastricht dacht dan toch dat het 1-0 zou gaan worden omdat Jordy Croux na een lange bal van Nick Kuipers en door het verkeerd inschatten van het centrale duo van VVV achterin alleen op de doelman Danny Wintjens zou gaan maar dat alles werd afgefloten omdat volgens de grensrechter de spits van MVV buitenspel stond.

Na 50 minuten spelen zou de volgende kans voor MVV volgen want de mee opgekomen Marco Ospitalieri zag zijn voorzet net niet bij de ingevallen Sven Braken komen. Enkele minuten later zou het opnieuw Mark Veldmate zijn die na het door Sven Braken goed druk op de keeper gezet te hebben die MVV op 1-0 dacht te brengen echter de tegen hem opgeschoten bal door de keeper van VVV belande voor de Maastrichtenaren aan de verkeerde kant van de paal. Met nog dertig minuten op de klok was het opnieuw Marco Ospitalieri die zijn voorzet tot niks zag leiden omdat Bryan Smeets met zijn verkeerde linkervoet over de bal trapte en het dus nog steeds 0-0 bleef.

VVV-Venlo zou toch nog iets proberen terug te doen nadat de rechtsback Guus Joppen zijn slap ingeschoten schot in de handen van de thuis doelman zag belanden was het voor iedereen duidelijk dat MVV zich zelf te kort zou gaan doen omdat het slordig was in de afwerking. Met nog 10 minuten spelen maakte de VVV-speler Jeffrey Altheer een pittige overtreding op Marco Ospitalieri en kreeg hij na zijn eerder domme opgelopen gele kaart voor commentaar zijn tweede gele kaart en dus rood van de wedstrijd. MVV zette hierna nog alles op alles om tot scoren te komen en kreeg nog drie mogelijkheden hiertoe maar na de inzetten van de ingevallen Wimilio Vink, Sven Braken en opnieuw Jordy Croux bleef het 0-0 en deed MVV zich zelf veel tekort in dit Limburgs onderonsje.

Volgende week mag de ploeg van trainer Ron Elsen in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap opzoek naar hopelijk wel de drie punten.