Home Limburg Heuvelland Zwaarbevochten overwinning voor MVV op Jong PSV

Zwaarbevochten overwinning voor MVV op Jong PSV

MVV MaastrichtDe eerste overwinning van het seizoen is binnen voor MVV Maastricht. Na de zeperd bij Almere City won de ploeg van Ron Elsen verdiend met 2-1 van Jong PSV. MVV startte goed tegen Jong PSV, die met Bakkali en Willems 2 ervaren eerste elftalspelers in de basis hadden staan. Na ruim 10 minuten was er de eerste kans. Bryan Smeets en Stef Peeters vonden elkaar met, waarna een mooie actie van Peeters voldoende was om zichzelf in een vrijstaande positie te brengen, maar het schot van de Belg vloog echter rakelings naast het doel van keeper Bertrams. Even later had Sven Braken de grootste kans tot dan toe, hij kopte geheel vrijstaand uit een corner net naast.

Het missen van deze kansen had tot gevolg dat Jong PSV nog volop in de wedstrijd bleef en dat werd zelfs in een voorsprong omgezet door ex-international Willems. Hij krulde de bal vanaf 30 meter via de onderkant van de lat in het MVV-doel. Jo Coppens was kansloos doordat de bal onderweg nog enigszins van richting werd veranderd: 0-1. MVV leek echter niet aangeslagen door het tegendoelpunten en trok nogmaals ten strijde. Nick Kuipers zag kans om mee voorin voor gevaar te zorgen, maar zijn volley eindigde naast het doel van Jong PSV. In de 29e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Een voorzet van rechts kwam aan bij Sven Braken die zijn hoofd ditmaal wel succesvol tegen de bal zette: 1-1. MVV drukte door en dat loonde. In de 1e minuut van de blessuretijd speelde Jordy Croux zich met een goede individuele actie vrij op links. Zijn voorzet werd slim beoordeeld door Stef Peeters, die bij de eerste paal overstapte, waardoor keeper Bertrams kansloos was en Davy Brouwers bij de tweede paal de 2-1 kon binnenglijden.

Vijf minuten na rust stond de 3-1 al bijna op het scorebord, toen Nick Kuipers goed op doel van Jong PSV kopte uit een corner van Stef Peeters. Bertrams redde echter formidabel en dus bleef het verschil op het scorebord bij één doelpunt. Dat kwam de equipe van Ron Elsen nog bijna duur te staan. In de slotfase werd het alles of niets bij de Eindhovenaren en kopte Boljevic de bal in kansrijke positie net over het doel. Aan de andere kant kregen de voorwaartsen van MVV de ruimte en kon Jordy Croux zorgen voor de bevrijdende 3-1. Oog in oog met Bertrams trof hij echter het lichaam van de keeper in plaats van het doel. En zo bleef het 2-1 voor de Maastrichtenaren, waarmee de eerste 3 punten van het seizoen binnen werden gehaald.

Na afloop was trainer Ron Elsen natuurlijk zeer tevreden met het resultaat na de dramatische wedstrijd bij Almere City. Al gaf de coach wel aan dat er nog heel veel werk aan de winkel was om het team te laten voetballen zoals hij het voor ogen ziet. ” We waren donderdagmorgen om 10 uur nog blij dat we elf spelers hadden, een half uur later werden er weer twee nieuwe spelers gecontracteerd (Maatsen en Wijnen). Dsu het is voor de technische staf nog altijd afwachten hoe de selectie er definitief uit gaat zien de komende weken”. dat waren de woorden van Elsen na afloop.

“Geduld vraag ik aan iedereen die MVV een warm hart toedraagt, we zijn er nog lang niet” Aldus de MVV-trainer.

Vrijdag speelt MVV zijn volgende thuiswedstrijd, dan komt Sparta Rotterdam op bezoek in de Geusselt.