Home Limburg Heerlen Heerlen – Onderzoek naar aangetroffen drugslab bij boerderij

Heerlen – Onderzoek naar aangetroffen drugslab bij boerderij

De politie is een onderzoek gestart nadat dinsdagavond na een brand bij een boerderij een drugslaboratorium is aangetroffen. De verwachting is dat medewerkers woensdag de hele dag bezig zijn met onderzoek en ontmanteling van het lab. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht.

Dinsdagavond rond 20.45 uur kregen de hulpdiensten melding van een brand bij een boerderij aan de Ten Esschen. Door agenten werd in een op het terrein gelegen loods een drugslaboratorium ontdekt. Daarop is de hulp van experts van het de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) ingeroepen en het terrein is afgezet.

Onderzoek
Het terrein is gedurende de nachtelijke uren van dinsdag op woensdag onder bewaking gesteld door agenten. Vandaag is in overleg met experts van het LFO gestart met nader (technisch) onderzoek en de ontmanteling van het aangetroffen drugslaboratorium. Daarbij zal ook onderzocht worden of er sprake is van bodemverontreiniging.

Getuigen die informatie hebben over deze zaak worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900-8844 of indien gewenst anoniem van 0800-7000.

Ontmanteling van drugslaboratoria
Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse, kortweg het LFO. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. Wordt er chemisch afval gedumpt in Nederland, dan zorgt het LFO voor ondersteuning.

2017107944

Laad meer Heerlen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blerick – Opnieuw aanhouding verdachte onderzoek schietincident Blerick

Bij een controle op de luchthaven in de Franse hoofdstad Parijs is maandagochtend de gezoc…