Home Groningen Basisschool in Groningen waarschuwt voor lied en videoclip “Kind van de Duivel”

Basisschool in Groningen waarschuwt voor lied en videoclip “Kind van de Duivel”

Een basisschool uit Groningen gaat ouders waarschuwen voor een videoclip/lied van rapper Jebroer. Het nummer van Jebroer is razend populair onder jongeren in het hele land.

Volgens de basisschool kennen en zingen alle leeftijden het lied van de rapper. Zelfs de kleuters zingen het lied in de klas wat voor het nodige opschudding zorgt. Ook de clip is volgens de school een “schokkende video”. In de clip is te zien dat een jongetje een pistool vindt waarmee hij enige tijd rondzwaait. Verder in het filmpje laat hij het vuurwapen zien aan zijn ouders, waarna het per toeval afgaat. Aan het einde zien we een doodskist die op het jongetje zou slaan.

Projectleider digitale geletterdheid Koen Buiter van de overkoepelende onderwijsorganisatie O2G2 is van mening dat er iets gedaan mee moet worden. “‘We kunnen er niet aan ontkomen dat kinderen die een beetje ICT-vaardig zijn toegang hebben tot dit soort video’s. Daar moeten we wat mee in het onderwijs.” De school wil vooral bewustwording creëren bij de kinderen en ouders.
Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Noord-Nederland – Politiemedewerker buiten functie gesteld

De Eenheidsleiding van de politie Noord-Nederland heeft maandag 21 mei een 63-jarige polit…