Home Groningen Meisje redt jongen van laffe kopschoppers in Groningen (Inclusief beelden)

Meisje redt jongen van laffe kopschoppers in Groningen (Inclusief beelden)

“Ik ben haar heel erg dankbaar. Ik heb er werkelijk geen woorden voor. Ik heb ontzettend veel respect voor haar”, zo reageert Jeffrey uit Nuis op het meisje dat hem heeft gered afgelopen zaterdag in Groningen.

De 22-jarige Jeffrey wilde zaterdagnacht rond een uur of vier naar huis. “Een vriend van mij loopt tegen acht of negen buitenlanders aan en die willen het logo van zijn jas hebben. Er ontstaat een duw- en trekpartij en ik wil mijn vriend helpen. Vervolgens ben ik degene die zes man op zich krijgt”, aldus een geschrokken Jeffrey.

Jeffrey ligt al op de grond, maar wordt enkele keren fors tegen zijn hoofd geschopt. “Ik probeerde mijn hoofd zo goed mogelijk te beschermen”, zegt hij. En dan is daar opeens dat Petra Vriesema uit Groningen. Zij bedenkt zich niet en springt er tussen en zegt: “Dit kan toch niet”. Het groepje bedenkt zich niet en kiest het hazenpad.

De nuchtere Petra doet later haar verhaal; “Ik was onderweg naar huis en ik ging er eerst vanuit dat het gewoon een ruzie was. Maar toen zag ik ineens dat één jongen op de grond lag en dat een aantal anderen op hem intrapten. Ik ben er tussen gaan staan, heb de jongen overeind geholpen en ik heb hem de andere kant op gestuurd.”
Aan angst heeft de reddende engel niet één keer gedacht. “Dat zou wel een rationele gedachte zijn, maar ik dacht meer aan die jongen dan aan mezelf. Ik kon dit niet laten gebeuren.” Op de vraag of ze het de volgende keer zo weer zou doen is Petra duidelijk. “Absoluut!”.

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Gezocht – Politie zoekt inbrekers bedrijf

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een bedrijf aan de Noorderstationsstr…