Home Gelderland Achterhoek Wederom een gelijke tegenstander en toch verlies op de Vijverberg. De Graafschap – FC Groningen 1-2

Volop sfeer en strijd. Toch weer verlies
logo de graafschap
En wederom zater er meer dan 10 000 mensen op de tribune. Zou het nu dan eindelijk weer een keer gaan lukken om punten te pakken op de Vijverberg. Tegenstander FC Groningen, de trots van het Noorden, werd vooraf door trainer Jan Vreman ingeschat als een ploeg waarbij het nu eindelijk maar eens een keer moest gaan lukken.
Met El Jebli op het middenveld in plaats van de geschorste Pröpper begon de Graafschap dan ook erg voortvarend. Keer op keer kregen de zebra’s het publiek op de banken met kansen om zelf te scoren, maar ook schitterende reddingen van Hidde Jurjus om de tegenstander het scoren te beletten. Toch was het weer eens vlak voor rust dat de tegenstander kon profiteren van een foutje in de verdediging en kon in de 43e minuut Albert Rusnak als een duveltje in een doosje de 0-1 aantikken.
De Graafschap liet de kop na rust niet hangen en ging al strijdend verder. Toch was het in de 68e minuut oud-Graafschapper Michael de Leeuw die met een voor buitenstaanders schitterende goal de keeper verraste en de 0-2 op het scorebord kon laten zetten.
Toch bleef de Graafschap doorvechten en kreeg 10 minuten later een strafschop mee. Kabasele was koelbloedig en scoorde in de 78e minuut uit die strafschop de 1-2.
Tot in blessuretijd had het publiek nog hoop op toch dan maar die ene punt, maar het mocht niet baten. Het bleef 1-2 en de blauwwitten stonden wederom met lege handen.
Een Cruyfiaanse uitspraak van El Jebli na afloop: “Mijn schot ging net naast. Jammer dat die bal niet tussen de palen belandde, anders was het een doelpunt geweest.”
Toch hoor je nog steeds in de catacomben in alle geledingen: “Wacht maar, het gaat een keer gebeuren”.
d'ran
Ban het ‘k’-woord uit het stadion!
Iedereen weet wel wat er te laatste tijd gebeurd is rond de uitspraken van een “supporter” vlak voor de microfoon van Fox-TV in de richting van de keeper van PSV. Dat hierbij het woord ‘kanker’ regelmatig gebruikt werd is een aantal supporters het verkeerde keelgat ingeschoten. Ze besloten tot actie over te gaan en dat was bij de wedstrijd tegen Groningen goed te merken. Het hele stadion was volgehangen met vlaggen en banners, de opkomst van de spelers ging tussen vlaggen van het KWF door, de mascottes droegen shirtjes van het KWF en een aantal sponsoren had zelf hun ruimte op de electronische boarding beschikbaar gesteld voor deze actie.
De collecte die bij de ingang gehouden werd bracht zelfs € 2200 op. Daarboven komt nog het bedrag dat in de melkbussen in de businessclub gedeponeerd kon worden en een cheque van de supportersvereniging van € 500. Het totaalbedrag is half voor het KWF voor onderzoek naar kanker en de andere helft gaat naar het plaatselijke inloophuis de Oude IJssel. Hier kan iedereen terecht die met de ziekte te maken heeft, of heeft gehad, voor een praatje, advies, workshops en lezingen door deskundigen.
header-kanker-wens-je-niemand-toe
logo kwf

De Graafschap – FC Groningen 1-2

Toeschouwers: 10.083 | Arbiter Edwin de Graaf

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Albert Rusnak (43’), 0-2 Michael de Leeuw (68’), 1-2 Nathan Kabasele (78′, str.)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Alexander Bannink, Bryan Smeets, Youssef El Jebli (73’ Kristopher Vida), Andrew Driver (83′ Tom Menting); Nathan Kabasele en Cas Peters (59’ Vincent Vermeij).

Opstelling FC Groningen: Sergio Padt; Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Kasper Larsen, Lorenzo Burnet (86′ Abel Tamata); Johan Kappelhof, Jesper Drost, Simon Tibbling (76’ Hedwiges Maduro); Jarchinio Antonia, Michael de Leeuw en Albert Rusnak (71’ Bryan Linssen).

Gele kaart(en) De Graafschap: Driver (56’), Kabasele (84′)

Gele kaart(en) FC Groningen: Padt (90+2′)