Home Groningen Huisarts in Marum aangeklaagd voor missen beroerte

Huisarts in Marum aangeklaagd voor missen beroerte

Een huisarts uit Marum is door één van zijn patiënten aangeklaagd omdat de arts een beroerte zou hebben gemist bij zijn patiënt. De man klaagde zijn huisarts aan bij het medisch tuchtcollege, die verder onderzoek gaan doen naar deze zaak.

De patiënt werd ’s ochtends wakker met duizelingen, rillingen en een verlamd gevoel in arm en been, zo vertelde hij deze week voor het tuchtcollege.  Een aantal jaar geleden is de man al getroffen door een klein herseninfarct (TIA). Hij bezocht zijn huisarts met dezelfde vermoedens, maar de huisarts deelde zijn mening niet omdat de man geen uitvalverschijnselen in zijn gezicht en ook was hij niet misselijk.

Later die dag was de man opnieuw naar de huisartsenpraktijk gekomen omdat hij zieker en zieker werd. Strompelend kwam de man binnen waardoor de huisarts nu wel direct een ambulance belde op verdenking van een beroerte. De ambulancebroeder schrok zich rot en vertelde dat de man al veel eerder naar het ziekenhuis had gemoeten. Door de verloren tijd kwam de behandeling, spoeling met een bloedverdunner, eigenlijk veels te laat.

De huisarts verklaard later dat hij niet gelijk dacht aan een beroerte omdat de man ook last heeft van suikerziekte en psychische klachten. Het medisch tuchtcollege doet op 25 juli van dit jaar uitspraak.

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Noord-Nederland – Politiemedewerker buiten functie gesteld

De Eenheidsleiding van de politie Noord-Nederland heeft maandag 21 mei een 63-jarige polit…