Home Gelderland Arnhem Trio veroordeeld voor internetoplichting

Trio veroordeeld voor internetoplichting

De rechtbank Gelderland veroordeelde 2 mannen uit Arnhem van respectievelijk 29 en 39 jaar oud en een 24-jarige man uit Lobith voor (internet)oplichting. De straffen variëren van 150 uur werkstraf tot 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

De mannen hebben 1 of meerdere bankrekeningnummers ter beschikking gesteld aan een onbekend gebleven persoon of personen. Daarnaast hebben 2 mannen ook een bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de gegevens hiervan afgegeven. Met behulp van deze gegevens is vervolgens een groot aantal mensen opgelicht. Op internet werden mobiele telefoons te koop aangeboden, maar deze telefoons werden na bestelling en betaling nooit geleverd. De gedupeerden maakten enkele honderden euro’s over op de rekeningnummers van de mannen.

Lagere straffen
Bij de strafoplegging houdt de rechtbanker rekening mee dat de feiten in 2013 zijn gepleegd en nu pas ter zitting zijn behandeld. De rechtbank komt tot een andere bewezenverklaring dan de officier van justitie en legt om die reden lagere straffen op. De 29-jarige Arnhemmer en de 24-jarige man uit Lobith kregen beiden een werkstraf van 150 uur opgelegd. Daarnaast kregen zij een voorwaardelijke celstraf van 1 week met een proeftijd van 2 jaar. Deze voorwaardelijke straf is bedoeld om te voorkomen dat zij – als zij ooit weer financiële problemen zou hebben – vervallen in het plegen van strafbare feiten.

Taakstrafverbod
De 39-jarige Arnhemmer kreeg geen taakstraf. Dit heeft te maken met het feit dat aan deze verdachte in de 5 jaren voorafgaand het gepleegde feit al eerder een werkstraf is opgelegd voor een vermogensdelict. Om die reden kan aan hem op grond van het taakstrafverbod geen werkstraf meer worden opgelegd. Omdat de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf (nog) niet passend en geboden vindt, werd een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 weken opgelegd.

Laad meer Arnhem
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zutphen-Arnhem – Gezocht – Pinnen met een gestolen pinpas

Op 29 oktober pint een onbekende man enkele duizenden euro’s van de rekening van een 77-ja…