Home Gelderland Achterhoek De Graafschap-Fc Dordrecht 0-1, de twijfel heerst in Doetinchem

De Graafschap-Fc Dordrecht 0-1, de twijfel heerst in Doetinchem

Hadden we vorige week een lekkere overwinning in Deventer (0-4), hoe anders was het afgelopen vrijdag weer in eigen huis op de Vijverberg…. De twijfel heerst in Doetinchem, de spelersgroep presteert wisselvallig en ook binnen het publiek rijzen vraagtekens of dit nu wel het de Graafschap is, waarmee ze zich kunnen en willen identificeren.

Aanvankelijk leek er vrijdag niets aan de hand, binnen 6 minuten had het zelfs al 2-0 kunnen staan. In de 3e minuut stuurde Tissoudali Diemers de ruimte en en deze schoot op de buitenkant van de paal. In de 5e minuut een dieptepass van dezelfde Tissoudali naar Serrarens, deze schoot wel binnen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Dat dit achteraf (in de herhaling) onterecht bleek is zuur. Eigenlijk was het wachten tot het moment dat de Graafschap de trekker over zou halen. FC Dordrecht verdedigde gegroepeerd en slim en de Graafschap kwam er niet echt meer door. Een enkele tegenaanval van Dordtenaren maakte de Superboeren niet echt zenuwachtig en de Graafschap hield veldoverwicht. Qua mogelijkheden een stand van 12-4 in het voordeel van de Graafschap. (Trainer de Nooijer meldde en passant nog even dat veldoverwicht in het huidige voetbal niet belangrijk meer is)

De tweede helft, hetzelfde beeld: de Graafschap ijverig  en op zoek naar een doelpunt. Verdediger Abena meldde zich steeds vaker in de zestien van de tegenstander en schoot de bal snoeihard voor. Verdediger Breedijk van FC Dordrecht keerde de bal met zijn arm en m.i. een 100% strafschop. Scheidsrechter Gözübüyük vond van niet en hij was ‘het baasje’ deze avond. En de Graafschap  was ‘de baas’ een uur lang, totdat in de counter Mutzers alleen op Bednarek afging. De Keeper van de Graafschap toucheerde de aanvaller licht en Mutzers viel graag. Geel voor Bednarek en wèl een penalty voor FC Dordrecht. Mahmudov achter de bal en beheerst rechts binnengeschoten: 0-1 . Daarna deed trainer Henk de Jong wat hij moest doen, extra aanvallend vermogen inbrengen met El Jebli en Ars. Alles of niets werd het devies en regelmatig stonden er 21 spelers rondom het strafschopgebied van FC Dordrecht. Dit leverde voor de Graafschap nog 2 grote kansen op; een schot van Tutuarima werd uit de kruising getikt door keeper Jansen en een schot van Diemers ging op de lat. Niet te vergeten ook 2 ‘joekels’ van kansen van de tegenstander uit de counter, maar gelukkig had Groothusen 2x niet meer het vermogen om vrij voor Bednarek verwoestend in te schieten en in te koppen. Eindstand dus 0-1 .

Kans op de derde periode verkeken, of toch nog niet… alleen een wondertje…..,  alhoewel in deze competitie weet je maar nooit. Kortom twijfel over alles; de spelersgroep van de Graafschap kan wel vinden dat ze richting eredivisie-schap kunnen, maar ik twijfel. Net zoals ik twijfel aan diverse spelers w.o. Diemers die zegt toe te zijn aan ‘een stapje hogerop’. Net zoals ik twijfel aan veel beslissingen deze wedstrijd (in het nadeel van de Graafschap) van scheidsrechter Gözübüyük. Net zoals ik twijfel over het technisch beleid van de Graafschap. Zoals wel eerder geschreven: “het eerste-divisie-voetbal is gebaseerd op toevalsvoetbal”. Wie toevallig scoort (of niet), wint (of verliest). Toeval bestaat niet…. of toch wel? Ik twijfel…..

De Graafschap- FC Dordrecht: 0-1

Arbiter Serdar Gözübüyük | Toeschouwers: 8.311

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Mahmudov (61./pen.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve (64. El Jebli), Diemers, Klaasen (75. Ars); Van Mieghem, Serrarens en Tissoudali.

Opstelling FC Dordrecht: Janssen; Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Mutzers, Hamer © (78. Alkan), Kok, Calcan (85. Dos Santos); Mahmudov, Groothusen (83. Boumediene).

Gele kaart(en) De Graafschap: Bednarek (60.)

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Mutzers (21.), Kok (35.), Mahmudov (62.)