Kies je regio

Sport

 • Oud ADO-speler opgepakt voor diefstal van € 60 bij voetbalvereniging
  Ricky van den Bergh, oud voetballer van onder meer ADO Den Haag, Heracles Almelo en Sparta, is donderdagavond opgepakt door de politie. De voormalig middenvelder heeft 60 euro gestolen uit de kassa van zijn huidige amateurclub DHC. De Delftse vereniging heeft aangifte gedaan bij de politie en wil de speler voor het leven royeren. Volgens Van den Bergh had hij iemand gevraagd een stuk speelgoed voor hem kopen, maar had geen contant geld op zak waardoor hij een greep uit de kassa deed in de voetbalkantine. "Ik weet ook dat er camera’s hangen. Ik...Lees meer...
 • UPDATE: 'Moreno Rutten in beeld bij Go Ahead Eagles'
  Go Ahead Eagles wil zich op korte termijn versterken met verdediger Moreno Rutten van VVV-Venlo. De mandekker beschikt over een aflopend contract en mag zich dus verheugen op de interesse van de Deventenaren. De ploeg uit Deventer lijkt hiermee het vertrek van Sander Fisher op te vangen. Rutten speelt sinds 2015 in Venlo bij VVV, maar de club heeft laten weten zijn contract niet te gaan verlengen. De verdediger kwam in het verleden uit voor respectievelijk Willem II, Feyenoord en FC Den Bosch. Een eventuele overgang zou de derde aanwinst zijn voor Go Ahead...Lees meer...
 • Go Ahead heeft beet en haalt Tim Hölscher
  Go Ahead Eagles heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. De Deventenaren toonde eerder deze week al interesse in Tim Hölscher van FC Twente, maar heeft nu ook daadwerkelijk beet. De 22-jarige aanvallende middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen in de Adelaarshorst. De Duitser beschikte over een aflopend contract bij de Tukkers. [caption id="attachment_315060" align="alignright" width="165"] Foto: Erik Pasman[/caption] Hölscher begon zijn profcarrière bij het Duitse Gronau waarnaar hij in 2009 via FC Schalke 04 bij FC Twente neerstreek. In 2012 maakte de toen pas 17-jarige Duitser zijn debuut in het eerste elftal...Lees meer...

Advertentie

10% korting op alle moederdagcadeaus. Geldig van 14 april t/m 14 mei. 500x500

Economie

 • Ruim 1 miljard euro besteed bij Europese webwinkels
  Nederlandse consumenten kochten in 2016 voor ruim 1 miljard euro aan producten bij buitenlandse webwinkels binnen de EU. Dit is een groei van 25 procent ten opzichte van 2015. Consumenten kochten vooral kleding en schoenen. Dit meldt het CBS op basis van lopend innovatief big data onderzoek in samenwerking met...Lees meer...
 • Nederlandse maakindustrie bundelt krachten in Dutch-Man
  Met trots presenteren 20 ondernemingen in de Nederlandse houtwaren-, borstel- en kwastenindustrie zich als Dutch-Man, Dutch Manufacturing Association. Door het samengaan van de Vereniging HAS en de Vereniging van Nederlandse Borstelfabrikanten is het fundament gelegd om het imago en de zichtbaarheid van dit onderdeel van de Nederlandse maakindustrie te verbeteren. Van...Lees meer...

Leerlingen onthullen vrolijke afvalbak in Britsum

FrieslandAfvalbakken zijn saai. Afvalbakken die opvallen door vrolijke kleuren nodigen uit om afval in te gooien. Leerlingen van basisschool SWS De Swirrel in Britsum hebben allemaal een ontwerp gemaakt. Hiervan is een sticker gemaakt. En deze worden op de afvalbak op het schoolplein en bij de speelplaats in Britsum geplakt. De onthulling van de afvalbakken is op maandag 22 mei om 11.30 uur door wethouder Visser samen met de leerlingen.

Leerlingen van De Swirrel zijn al een paar weken bezig met het project Energie en Afval. Het afvalonderdeel is een vervolg op een Samen Fryslân Schoon afvalproject van twee jaar geleden. Destijds hebben de leerlingen de wethouder advies gegeven hoe het zwerfafvalprobleem rondom de school in Kornjum zou kunnen worden aangepakt. Het advies was toen om de saaie afvalbakken op te vrolijken. Er wordt immers veel eerder afval gegooid in een vrolijke, opvallende afvalbak. Daarmee zijn de leerlingen onder deskundige leiding van kunstenares Vera Damhuis, aan de slag gegaan. Hoe maak je een ontwerp en hoe breng je een boodschap over was hierbij de les. En toen zijn alle kinderen aan de slag gegaan. Dit heeft geresulteerd in prachtige ontwerpen.

Wethouder mevr. Visser geeft om half twaalf op het plein van basisschool De Swirrel kinderen de zelf ontworpen stickers cadeau, waarna ze gezamenlijk de stickers op de afvalbak zullen plakken. Daarna vertellen leerlingen van groep 7/8 in de klas aan de wethouder over het project energie en afval. Wethouder Visser gaat an met groep 6 naar de speeltuin in Britsum met prikstokken om de stickers op de tweede afvalbak te plakken en afval te prikken.

Het scholenproject is één van de onderdelen van het zwerfafvalprogramma ‘Samen Fryslân Schoon.’ Samen Fryslân Schoon is een initiatief om vanuit een positieve benadering samen met inwoners van gemeenten zwerfafval tegen te gaan. Het is een samenwerkingsproject van de gemeenten Leeuwarderadeel, Harlingen, Franekeradeel, Littenseradiel, Menameradiel en het Bildt en wordt uitgevoerd door de Friese Milieu Federatie en ondersteund door Omrin en IVN.

Geen reacties meer mogelijk.

Brompot

 • Rio
  Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: 'Rio de Janeiro' van de dames Maywood uit 1981. Een verschrikkelijk lied van een even verschrikkelijk duo. Gelukkig kwamen ze er zelf op tijd achter en zijn al ruziend uit elkaar gevallen zodat we er anno 2016 weinig last meer van...Lees meer...