Home Drenthe Assen Assen – Verdachten straatroof opgepakt

Assen – Verdachten straatroof opgepakt

De politie hield zaterdagavond twee 17-jarige mannen uit Assen aan op verdenking van een poging beroving van een 42-jarige man uit Emmen.

Twee verdachten van straatroof opgepakt

De meldkamer van de politie kreeg zaterdag 8 juli rond 23.00 uur een melding van een straatroof op het Koopmansplein in Assen. De agenten troffen het slachtoffer op het plein aan. Hij vertelde dat twee jonge mannen hem probeerden te beroven en met een tas sloegen. |Ze gingen er zonder buit vandoor op een witte scooter. Omdat hij een duidelijk signalement gaf van de jongens, besloot de politie een melding te doen via Burgernet om de pakkans te vergroten.

Aangehouden

Kort daarna meldden mensen dat ze een witte scooter zagen rijden en personen die voldeden aan het signalement. De politie kwam zo beide jongens op het spoor en hielden hen aan. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Burgernet

Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord. Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Kijk voor informatie of aanmelden op https://www.burgernet.nl/

Doe altijd aangifte

Straatroof is een vorm van diefstal met geweld. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij een geldautomaat, ‘s avonds op straat of voor een rood verkeerslicht. Jaarlijks wordt van veel burgers de portemonnee geroofd, blijkt uit onderzoek naar dit soort misdaad. De bestrijding van straatroof heeft dan ook hoge prioriteit bij de politie. De psychische, lichamelijke en materiële schade is immers vaak groot. Bent u slachtoffer geworden van straatroof? Doe dan altijd aangifte! Lees op de themapagina wat u kunt doen om de kans te verkleinen.

Laad meer Assen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Emmen Coevorden – Gezocht – Aanranding 15-jarige

De jongeman op deze foto wordt verdacht van de aanranding van een 15-jarig meisje. Dit geb…