Home Cultuur Van Kooten richt mediabedrijf Formatters op

Van Kooten richt mediabedrijf Formatters op

Cabaretier en televisiemaker Kasper van Kooten heeft z’n eigen mediabedrijf opgericht: Formatters gaat zich toeleggen op het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe formats voor televisie, theater, boek en muziek maar ook op combinaties van deze disciplines.

Van Kooten meldt: ‘in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd: dat televisie langzaam verdwijnt, ben ik van mening dat de beeldbuis interessanter is dan ooit. En wat opvallend is: mensen die roepen dat televisie voorbij is hebben nog altijd een primetime tv-programma nodig om dat in te verkondigen. Dat zegt genoeg.’

Formatters zal varen op Van Kooten’s multidisciplinaire ervaring met televisie, theater en muziek. De kracht van het bedrijf zal liggen bij het bedenken van crossmediale concepten. Voorbeeld hiervan was Van Kooten’s roman Jackie Fontanel, die tegelijk uitkwam als boek, theatershow, videoclips en liedjes.

Iets vergelijkbaar valt te verwachten met Bonte Avond, zijn laatste show die dit najaar uitgezonden zal gaan worden door RTL4. Bij dit concept denkt Formatters bijvoorbeeld ook andersom: de theatershow die dient als uitgangspunt voor een nieuw televisieprogramma.

Kasper’s kersverse bedrijf trapt af met de ontwikkeling van een portretreeks over muzikanten (tv), een komisch reisprogramma (tv) en een muzikaal spektakel (theater). Hiervoor worden momenteel gesprekken gevoerd met zowel commerciële als publieke zenders, collega-producenten en theaterdirecteuren in Nederland en België.

Laad meer Cultuur
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tim Knol vervangt Scott H Biram op Ribs & Blues

Door een gewijzigd tourschema moet de razende one man band Scott H Biram afzeggen voor zij…