Home Bijlage Zwemkleding massaal uitverkocht door warmste juni ooit!

Zwemkleding massaal uitverkocht door warmste juni ooit!

Webshops zien enorme piek in verkochte zwemkleding. Inmiddels heeft 10% een langere levertijd en zijn de eerste items al niet meer leverbaar.

De vroege zomer in Nederland met temperaturen boven de 30 graden veroorzaakte haast onmiddellijk een run op badmode. Uit onderzoek van badmode-zoekmachine Zwemkleding.nl blijkt dat diverse webshops verrast werden door de grote vraag. Ze bestellen de bestsellers zoveel mogelijk bij, maar de eerste items zijn al uitverkocht en zijn deze zomer ook niet meer leverbaar.

“Er is sprake van een stormloop op badmode! Ik blijf de bestsellers bijkopen bij de merken, van ons eigen merk hebben we nog wel voldoende voorraad,” vertelt een van de webshopeigenaren. Een ander vult aan: “Voor 10% van onze badmode items geldt een langere levertijd, door de recente run daarop. We hebben record omzet gedraaid de afgelopen dagen en weken, met name veroorzaakt door de verkoop van badmode.”

Uit het onderzoek door Zwemkleding.nl blijkt verder dat vooral de high-waist broekjes, cut-out badpakken en one-shoulder varianten enorm populair zijn. Net als de high-neck en de bandeau bikini’s zijn het echte fashion statements die het goed doen. Die artikelen gaan bij de webshops het hardst. Indien de temperaturen na de korte periode met minder weer opnieuw stijgen is het voor met name de vrouwen die een fashion-statement willen maken zaak om er snel bij te zijn. Swimwear is in Nederland en de rest van Europa echt een fashion-item geworden, maar de voorraden daarvoor zijn soms nog wat beperkt.

De heetste zomerdagen lijken voorlopig alweer achter de rug. De komende dagen zal het namelijk zo’n 16 – 21 °C worden met een enkele dag als uitzondering. Dat betekent dat de webshops hun voorraden kunnen aanvullen. Met temperaturen boven de 30 °C vorige week en in de dagen daarvoor trok Nederland massaal naar het strand en werd er badmode ingekocht. De voorraden zwemkleding namen in rap tempo af, vanwege de verrassend vroege piek met hoge temperaturen.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Stralende lentedag trekt weer veel bezoekers naar NVM Open Huizen Dag

Het weer zat mee, en dat zorgde vandaag voor een goed bezochte NVM Open Huizen Dag. Ondank…