Home Bijlage De Bosatlas: 140 jaar de wereld in kaart

De Bosatlas: 140 jaar de wereld in kaart

Vandaag, woensdag 14 juni, viert De Bosatlas zijn 140-jarige bestaan. Toen onderwijzer P.R. Bos in 1877 de Schoolatlas der geheele aarde maakte, had hij nooit kunnen bedenken dat deze zou uitgroeien tot de meest gebruikte schoolatlas waar inmiddels vele generaties in Nederland mee zijn opgegroeid. Ter ere van dit jubileum heeft de Universiteitsbibliotheek Utrecht een digitale tentoonstelling gemaakt van alle 36 vooroorlogse edities van De Bosatlas.

Deze tentoonstelling wordt vanmiddag tijdens een feestelijk symposium ‘geopend’ en is daarna door het grote publiek online te bekijken. Op die dag wordt ook de allereerste volledig digitale editie van De Grote Bosatlas, 55ste editie, gepresenteerd.

 

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Kabinet waardeert cultuur met flinke investeringen

Door flinke investeringen zorgt minister Ingrid van Engelshoven (cultuur) dat kunst en erf…