Home Bijlage Dubbele nationaliteit? Raak je Nederlandse niet kwijt!

Dubbele nationaliteit? Raak je Nederlandse niet kwijt!

Niet iedere Nederlander weet dat je je Nederlandse nationaliteit kwijt kunt raken. Daarom gaat vandaag een informatiecampagne over het verlies van de Nederlandse nationaliteit van start.

Nederlanders die ervoor kiezen een andere nationaliteit aan te nemen kunnen hun Nederlandse nationaliteit automatisch kwijtraken. Ook Nederlanders met meerdere nationaliteiten die langer dan tien jaar buiten de Europese Unie wonen, en in die tijd geen Nederlands paspoort aanvragen, kunnen hun Nederlandse nationaliteit  automatisch verliezen. Dit betekent dat zij geen Nederlander meer zijn.

Staatssecretaris Dijkhoff: “Het aannemen van een andere nationaliteit is niet zomaar iets. Ik vind het belangrijk dat Nederlanders daarvan de gevolgen overzien. Daarom starten we vandaag met deze campagne.”

De informatiecampagne bestaat uit een Facebookcampagne gericht op Nederlanders in het buitenland en een campagne gericht op een breder publiek. Ook boer Olke levert een bijdrage aan de campagne. Hij nam weloverwogen de beslissing om een andere nationaliteit aan te nemen en verloor daarmee zijn Nederlanderschap.

Overigens verliest iemand niet altijd automatisch de Nederlandse nationaliteit bij het aannemen van een andere nationaliteit. Er zijn uitzonderingen. Zo raken Nederlanders hun nationaliteit niet kwijt wanneer zij vrijwillig de nationaliteit van hun huwelijkspartner aannemen.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Dirk Scheringa haalt met ICO HeadStart ruim 10 miljoen dollar op gedurende het eerste weekend

ICO HeadStart met als CEO Dirk Scheringa haalt $ 10,2 miljoen op tijdens het eerste weeken…