Kies je regio

Sport

 • Oud ADO-speler opgepakt voor diefstal van € 60 bij voetbalvereniging
  Ricky van den Bergh, oud voetballer van onder meer ADO Den Haag, Heracles Almelo en Sparta, is donderdagavond opgepakt door de politie. De voormalig middenvelder heeft 60 euro gestolen uit de kassa van zijn huidige amateurclub DHC. De Delftse vereniging heeft aangifte gedaan bij de politie en wil de speler voor het leven royeren. Volgens Van den Bergh had hij iemand gevraagd een stuk speelgoed voor hem kopen, maar had geen contant geld op zak waardoor hij een greep uit de kassa deed in de voetbalkantine. "Ik weet ook dat er camera’s hangen. Ik...Lees meer...
 • UPDATE: 'Moreno Rutten in beeld bij Go Ahead Eagles'
  Go Ahead Eagles wil zich op korte termijn versterken met verdediger Moreno Rutten van VVV-Venlo. De mandekker beschikt over een aflopend contract en mag zich dus verheugen op de interesse van de Deventenaren. De ploeg uit Deventer lijkt hiermee het vertrek van Sander Fisher op te vangen. Rutten speelt sinds 2015 in Venlo bij VVV, maar de club heeft laten weten zijn contract niet te gaan verlengen. De verdediger kwam in het verleden uit voor respectievelijk Willem II, Feyenoord en FC Den Bosch. Een eventuele overgang zou de derde aanwinst zijn voor Go Ahead...Lees meer...
 • Go Ahead heeft beet en haalt Tim Hölscher
  Go Ahead Eagles heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. De Deventenaren toonde eerder deze week al interesse in Tim Hölscher van FC Twente, maar heeft nu ook daadwerkelijk beet. De 22-jarige aanvallende middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen in de Adelaarshorst. De Duitser beschikte over een aflopend contract bij de Tukkers. [caption id="attachment_315060" align="alignright" width="165"] Foto: Erik Pasman[/caption] Hölscher begon zijn profcarrière bij het Duitse Gronau waarnaar hij in 2009 via FC Schalke 04 bij FC Twente neerstreek. In 2012 maakte de toen pas 17-jarige Duitser zijn debuut in het eerste elftal...Lees meer...

Advertentie

10% korting op alle moederdagcadeaus. Geldig van 14 april t/m 14 mei. 500x500

Economie

 • Nederlandse maakindustrie bundelt krachten in Dutch-Man
  Met trots presenteren 20 ondernemingen in de Nederlandse houtwaren-, borstel- en kwastenindustrie zich als Dutch-Man, Dutch Manufacturing Association. Door het samengaan van de Vereniging HAS en de Vereniging van Nederlandse Borstelfabrikanten is het fundament gelegd om het imago en de zichtbaarheid van dit onderdeel van de Nederlandse maakindustrie te verbeteren. Van...Lees meer...
 • Belangstelling vanuit Kenia voor duurzaam koelsysteem op 100% zonne-energie
  Het Nederlandse bedrijf FirmTec heeft een eerste opdracht gekregen voor de levering van de door hen ontwikkelde SunCooler.  Zoals de naam al zegt draait deze mobiele koelinstallatie volledig op zonne-energie. De SunCooler is geschikt om voedsel  te koelen zonder afhankelijk te zijn van stroom, een generator of diesel. Een uniek...Lees meer...

Schenking half miljoen voor 3 goede doelen door staatsloterij akkoord

Fonds Gehandicaptensport, Nationaal Ouderenfonds en Spieren voor Spieren verdelen samen een schenking van €500.000,- door de Staatsloterij als gevolg van het akkoord met Stichting Staatsloterijschadeclaim. De schenking is onderdeel van het akkoord dat de Stichting en Staatsloterij begin april hebben bereikt. Tijdens de Bijzondere Trekking op 27 mei nemen de goede doelen de donatie in ontvangst.

De Bijzondere Trekking en de schenking aan de goede doelen horen bij een concreet gebaar van de Staatsloterij om het geschonden vertrouwen van (oud)spelers te herstellen. De Staatsloterij heeft misleidende teksten gebruikt over hoge prijzen in de periode 2000 tot en met 2007 en met de Koninginnedagtrekking van 2008. Spelers van toen kunnen meedoen aan deze Bijzondere Trekking, zonder te betalen. Dit betekent wel dat zij definitief afzien van vorderingen en juridische procedures tegen de Staatsloterij in deze kwestie. En omdat niet alle spelers van toen bereikt zullen worden, heeft de Stichting Staatsloterijschadeclaim deze unieke schenking aan drie goede doelen bedacht.

Deelnemers kunnen donatie verhogen
Deelnemers aan de Bijzondere Trekking kunnen het bedrag verhogen door bij aanmelding aan te geven een eventueel gewonnen prijs (tot en met €1000,-) te doneren aan een van de goede doelen. Deelnemers kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de Bijzondere Trekking op www.staatsloterij.nl/bijzonderetrekking.

Fonds Gehandicaptensport
Voor Fonds Gehandicaptensport betekent geluk dat niemand buitenspel hoeft te staan. Directeur Nike Boor: “Onze droom is dat sporten voor 1,7 miljoen mensen met een handicap in Nederland de normaalste zaak van de wereld is. Dichtbij huis, net als ieder ander. Want pas als iedereen kan sporten, dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen.

We hebben een baanbrekend initiatief ‘Uniek Sporten’, dit is een digitaal platform met een App. Daar vind je alles om te sporten; alle sportverenigingen bij jou in de buurt, programma’s en verhalen van mensen die (weer) sporten en zo fit en gelukkig worden. Met deze gift kunnen wij extra snel nieuwe diensten ontwikkelen en aanbieden in Uniek Sporten. Denk aan sportmaatjes, hulpmiddelen en we werken heel hard om vervoer te organiseren van huis naar de verenigingen.”

Nationaal Ouderenfonds
Geluk betekent voor het Nationaal Ouderenfonds dat iedere oudere meetelt. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich elke dag in om dit waar te maken. Met verschillende projecten en diensten zorgt het Nationaal Ouderenfonds ervoor dat ouderen uit de eenzaamheid gehaald worden. Want Nederland telt maar liefst 1 miljoen eenzame ouderen. Dat aantal moet en kan omlaag!

Met de gift van Staatsloterij kan het Nationaal Ouderenfonds nog meer eenzame ouderen helpen. Bijvoorbeeld met:

● Zestigplussers bewegen weer en doen sociale contacten op bij OldStars/Walking Football

● Met de Zilverlijn bellen we elke week honderden eenzame ouderen, gewoon voor een prettig gesprek en een luisterend oor

● Deze zomer zullen duizenden ouderen weer genieten van een stranduitje. Sommigen van hen hebben al in geen jaren meer de zee gezien!

● Ouderen die tijdens de Kerstdagen alleen zijn, krijgen van ons een driegangendiner en fijn gezelschap

Geluk betekent dat ouderen zoals mevrouw Mewe nu kunnen zeggen: “Door de uitstapjes van het Ouderenfonds heb ik weer vrienden. Ik word niet meer vergeten.”

Spieren voor Spieren
Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. De droom van Spieren voor Spieren: spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Spierziekten bij kinderen de wereld uit helpen, kost veel tijd, energie en geld, maar kwaliteit van leven; daar kunnen we nu wat aan doen! Door bijvoorbeeld kinderen met een spierziekte en hun families wat blijdschap te geven. Hiervoor organiseert Spieren voor Spieren onder andere de Spierathlon; een 1/8 triathlon die een volwassene en kind samen afleggen. Doel is niet om als eerste de finish te halen, maar om sámen te strijden!

Het leuke aan deze dag is dat kinderen met een spierziekte zelf ook mee kunnen doen, omdat er speciale hulpmiddelen zijn waarmee zij het parcours af kunnen leggen.

Geen reacties meer mogelijk.

Cultuur

 • Nationaal muziekproject zet nieuw kinder-cultuurplatform in de kijker
  Kinderen Goedgekeurd, het nationaal cultuurplatform voor en door kinderen, start officieel in Nederland. Mét als spectaculaire aftrap meteen een gloednieuwe show met kinderen, waarvoor jonge podiumtalenten zich kunnen inschrijven. De première daarvan staat gepland op zondag 25 maart 2018 in de prestigieuze Koepel van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) in Amsterdam. Na België start Kinderen Goedgekeurd vandaag in Nederland met muziekateliers en muzikale workshops voor kinderen. Dankzij het succes van onder meer het Nationaal Muziektheater, schoolvoorstellingen...Lees meer...
 • Veel talent op Baroeg Open Air 2017
  Het gratis festival Baroeg Open Air maakt vandaag de namen bekend voor de Talent Stage. Het gaat om de folkpunk band Drunken Dolly, deathmetal band Inferum en de thrashmetal band The Devil’s 3rd. Zaterdag 9 september vindt Baroeg Open air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Eerder werden onder andere al Dool, De Likt en Dog Eat Dog aangekondigd. Baroeg Open Air presenteert als eerste de...Lees meer...
 • Recent ontdekte teksten van Lennaert Nijgh én meer in uniek theaterconcert
  Op dinsdag 28 november 2017, precies 15 jaar na het overlijden van één van Nederlands grootste tekstdichters gaat in Haarlem in première‘ Een tip van de sluier’: een uitgebreide reeks theaterconcerten over het leven en rijke oeuvre van Lennaert Nijgh. Bijzonder daarbij is dat er onlangs in het Literatuurmuseum in Den Haag teksten van Nijgh zijn gevonden die door een aantal vooraanstaande Nederlandse componisten van muziek voorzien zullen...Lees meer...