Home Bijlage Nederlandse vakantieganger kiest steeds vaker voor natuurhuisje

Nederlandse vakantieganger kiest steeds vaker voor natuurhuisje

Een vakantie in een huisje midden in de natuur en vooral niet op één van die vele vakantieparken. Dat is wat twee vogelaars Luuk (28) en Tim van Oerle (30) zeven jaar geleden niet konden vinden op Google. Vandaag de dag is hun website Natuurhuisje.nl uitgegroeid tot een fenomeen in Nederland en België.  Met meer dan 200.000 volgers op Facebook en meer dan 7.000 natuurhuisjes over heel Europa gaan er miljoenen over het platform. Hiermee lijkt het ontsnappen van de massa populairder dan ooit.

Op dit moment biedt het platform vakantiehuisjes over geheel Europa. De huisjes staan op de meest indrukwekkende plekken, midden in de natuur. Een jachthut op een eigen berg reservaat midden in de Pyreneeën of  een afgelegen huisje op een Griekse heuvel, niks is te gek.

De natuurhuisjes zijn in handen van particulieren, deze kunnen zich op het platform aanmelden. Slechts de helft van de aanmeldingen komt ook daadwerkelijk op het platform; alleen als hun vakantiehuis ook écht een natuurhuisje is. Zodra er een boeking binnen komt krijgt Natuurhuisje 10% van de huursom.

Over de afgelopen drie jaar groeide het platform met 800% en boekten gasten voor miljoenen euro’s aan natuurhuisjes. In 2016 alleen al werd er twintig miljoen euro uitgegeven aan natuurhuisjes. Met name de ‘groene’ provincies Gelderland en Drenthe zijn populaire bestemmingen. Maar ook de Ardennen zit enorm in de lift.

Internationale droom
De twee broers willen de wereld veroveren. Op dit moment is het platform alleen actief in Europa, maar als het aan Luuk en Tim ligt zijn ze over drie jaar een wereldwijde speler en een serieuze concurrent van Airbnb. ,,We willen vakantiehuisjes op de vetste plekken over de gehele wereld, niet zo zeer het huis maar de omgeving is wat je huurt. Mensen uit Australië moeten een lodge kunnen boeken in Brazilië en mensen uit Frankrijk een afgelegen cabin op de steppen van Mongolië”, zegt Tim van Oerle.

Vandaag is de internationale versie Ruralhut.com gelanceerd en daarmee zijn de deuren voor mensen vanuit de hele wereld open. Iedereen in de wereld kan nu de gaafste huts op het platform boeken. Binnen nu en twee maanden zal de website beschikbaar zijn in het Duits, Frans, Spaans en Portugees.

Organisatie
Het bedrijf zit op dit moment in Tilburg, waar het in de afgelopen jaren uitgroeide van twee naar twintig mensen. ‘’Over twee jaar verwachten wij dat dit aantal nog eens zal verdubbelen. Vooral in webdevelopment willen wij komende tijd fors gaan investeren.’’ Aldus Tim van Oerle.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nederlanders vaak onvoorbereid op reis

Nederlanders reisden het afgelopen jaar veelvuldig naar het buitenland, maar deden dat vaa…